Raad Wijdemeren mengt zich in villadeal

Foto HDC Media/Hans van Weel© Foto: Holland Media Combinatie/Hans van Weel

Redacteur De Gooi- en Eemlander
kortenhoef

Ook de gemeenteraad van Wijdemeren heeft zich gemengd in het villa-conflict aan de Emmaweg in Kortenhoef. De twee percelen grond achter de woning van de familie Vermeire blijven buiten het nieuwe bestemmingsplan.

Dat is in afwachting van een gerechtelijke uitspraak. De huidige bewoners van nummer 35 zijn het namelijk niet eens met de mogelijkheid dat Ludwig Luschen, de zwager van voormalig wethouder Wim Neef, achter hun woning mag bouwen. De zaak ligt bij de Raad van State.

De grond is sinds 2005 al beschikbaar door een deal met de gemeente waardoor nieuwbouw achter de Zuidsingel mogelijk werd. Het college van Wijdemeren verleende weliswaar vier jaar geleden een bouwvergunning, maar een onafhankelijk onderzoek (Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten) moet nog aantonen of de gemeente, Neef en Luschen in de periode daarvoor wel zuiver gehandeld hebben.

Een raadsbreed amendement werd donderdagavond aangenomen. Het CDA, de partij van Neef, beperkt zich in dezen tot het afwachten van de gerechtelijke procedure van de Vermeires, die met de komst van een villa pal voor hun huis beperking van uitzicht en zoninval vrezen. Andere raadsfracties vinden na onderzoek van adviesbureau Vollmer & Partners dat het behalve dat ook nog schort aan een goede stedenbouwkundige inpassing. Twee nieuwe villa's zijn wel voorstelbaar op die plek, maar dat gaat gepaard met overlast voor omwonenden. ,,En daarom is het verstandig deze strook grond nu buiten het nieuwe bestemmingsplan te houden", aldus René Voigt, fractievoorzitter DorpsBelangen, die het amendement motiveerde namens alle andere fractievoorzitters.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.