Online bezorgsuper nu ook in Soest van start

© Archief/ANP

Van onze verslaggever
Soest

Online boodschappen doen is niet nieuw, maar de boodschappendienst Picnic voegt er iets aan toe: gratis bezorging en de consument weet precies hoe laat de boodschappen komen.

De bezorgdienst werd enkele maanden geleden opgestart. Na een proef in Amersfoort begint het bedrijf nu ook in Soest. Picnic claimt de laagste prijzen te bieden en in combinatie met gratis bezorging met elektrische vrachtwagentjes die via het scherm van de smartphone te volgen zijn, meent het bedrijf de concurrentieslag te kunnen winnen met al bestaande bezorgdiensten als die van Albert Heijn. AH rekent minimaal € 3,95 voor de bezorging,

Om het aanbod aantrekkelijker te maken, maakt het bedrijf afspraken met lokale ondernemers, zodat ook streekproducten prominent in het assortiment worden opgenomen. Voor Soest heeft Picnic een afspraken gemaakt met bakker Lex Verkley, en staat diens slagroomsoes Lange Soester in de virtuele schappen.

Picnic claimt in de vijf maanden van zijn bestaan in proefgebied Amersfoort en Leusden inmiddels 7.000 klanten te hebben. De online super maakt mooie sier met de boodschappenradar, een applicatie voor de mobiele telefoon waarmee klanten het boodschappenwagentje online kunnen volgen, en waarop tot op een half uur nauwkeurig te zien is wanneer de bestelling wordt geleverd. Picnic ontleent zijn bestaansrecht aan het ontbreken van dure winkelpanden en kostenverhogende tussenschakels, waardoor de keten de laagste prijs kan rekenen voor de boodschappen.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.