Vuurwapen in uitgebrand pand Ankeveen

Redacteur De Gooi- en Eemlander
ankeveen

De politie heeft een illegaal vuurwapen gevonden in het appartementje in Ankeveen dat in de nacht van zondag op maandag uitbrandde.

Volgens de politie betekent dit dat de knallen die kort voor de brand werden gehoord wel degelijk schoten waren. Nadat de brand was ontstaan, is de zeer verwarde 39-jarige bewoner van het pand opgepakt. Hij zit nog vast op het politiebureau in Hilversum. De man had geen wapenvergunning.

De politie was tijdens het lossen van de schoten en de brandstichting door de Ankevener al in het appartementencomplex aan de Van Blarcumlaan aanwezig. Een buurman sloeg alarm vanwege ernstige overlast die de man veroorzaakte. Hij stond op zijn balkon te schreeuwen. De man had zijn woning gebarricadeerd met ladders die met sloten aan elkaar waren gebonden. Hij kwam wel naar buiten om met de agenten te praten. Toen zij duidelijk maakten dat ze de Ankevener mee wilden nemen naar het politiebureau om te zorgen voor hulp, ging de man schreeuwend zijn woning weer in, waarop er werd geschoten.

Er werden in totaal veertien appartementen ontruimd. De meeste bewoners konden terug naar hun huis. Twee appartementen, waaronder het appartement van de 39-jarige man, raakte zwaar beschadigd door de brand. Vier andere appartementen liepen rook- en waterschade op. Voor de bewoners is vervangende woonruimte geregeld.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.