Schimmige criminele ’carrière’ Patrick Galiart

Henk Runhaar
Hilversum

De recherche behandelt de gewelddadige dood van Hilversummer Patrick Galiart (44) als een misdrijf. Terwijl de mogelijkheid dat Galiart zichzelf door zijn hoofd schoot ook wordt opengelaten. Het uitgebreide rechercheonderzoek lijkt alles te maken te hebben met de criminele achtergrond van het slachtoffer.

Maar daarover wijdt de politie niet uit. ,,Van ons zul je niet eens horen om wie het gaat.’’ Dat Galiart een doorgewinterde crimineel was, is in het Gooi algemeen bekend. Maar wat had de vader van een dochtertje van zeven eigenlijk op zijn kerfstok?

Dat is nergens zwart op wit te vinden, althans niet in openbare bronnen. Vast staat dat de Hilversummer al jong vermogend was, getuige de nieuwe Ferrari die hij zich op zijn 22e kon veroorloven.

Hoe hij aan het geld kwam is niet duidelijk. Volgens ’het circuit’ in Loosdrecht werd een jaar of acht geleden een inval gedaan op zijn toenmalige woonadres aan de Oud-Loosdrechtsedijk. Bekleding van dure auto’s zou zijn openge-sneden. Op zoek naar drugs, is het gerucht. In Muiden zouden zijn boten in beslag zijn genomen.

Riant pand

Zijn moeder noemt Patrick een ergere versie van zijn vader Ron, bekend als ’boekhouder’ van Johan V. alias ’De Hakkelaar’. Galiart junior heeft riante panden in Hilversum (villa op landgoed aan de Utrechtseweg, zijn woonadres) en Loosdrecht (villa aan Oud-Loosdrechtsedijk en kantoor en appartement aan Nieuw-Loosdrechtsedijk) op zijn naam staan.

Volgens de huidige schoonvader van Galiarts ex Sabrina S. zat de Hilversummer ’zakelijk’ aan de grond. ,,Natuurlijk pleegde hij zelfmoord. Hij wilde er samen met haar een einde aan maken. Daarom ontvoerde hij haar.’’

De ex, die zou worden gestalkt door Galiart, had volgens getuigen bewakers van het type ’kleerkast’. Dit zouden contacten zijn van de Loosdrechtse broers T. die vast zitten als wapenleveranciers van de onderwereld.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.