Aanrander mooie meisjes Hilversum komt voor

Op deze foto is volgens de politie de verdachte te zien bij de kleine spoorbomen. Het meisje dat hij volgt wordt even later slachtoffer op de Hoge Larenseweg. foto politie

Op deze foto is volgens de politie de verdachte te zien bij de kleine spoorbomen. Het meisje dat hij volgt wordt even later slachtoffer op de Hoge Larenseweg. foto politie

Henk Runhaar
Hilversum

De 22-jarige Nathan B. uit Diemen is volgens het Openbaar Ministerie de enge serie-aanrander die tientallen mooie tienermeisjes in Hilversum enkele jaren geleden doodsangst bezorgde. De in Hilversum geboren jonge man moet woensdag in Lelystad voor de rechtbank verschijnen.

Volgens het OM zijn er vijf aanrandingen waarvan bewezen kan worden dat B. ze op zijn kerfstok heeft.

,,Maar we gaan er vanuit dat hij verantwoordelijk is voor alle aanrandingen in die periode. Er zijn geen andere verdachten’’, zegt een woordvoerster desgevraagd. Twaalf zaken werden tot de bodem uitgerechercheerd. Het totaal aantal aanrandingen van fietsende meisjes in Hilversum ligt flink hoger.

De verdachte had telkens dezelfde, voor de slachtoffers zeer beangstigende, manier van werken. Hij pikte er volgens de recherche ’goed uitziende’ meisjes uit die door Hilversum fietsten, volgde ze op zijn fiets en sloeg op zeker moment toe door ze in hun billen te knijpen, al dan niet met zijn hand in hun broek.

Betasten

In sommige gevallen betastte hij ook hun borsten. Een slachtoffer in de Bloemenbuurt kreeg de opmerking ’lekker kontje’.

Het eerste geval dat B. ten laste wordt gelegd dateert van 12 juni 2012, het laatste van 2 juni een jaar later. Kort na deze aanranding op de Hoge Larenseweg is B. opgepakt. Zijn arrestatie was min of meer toeval.

Het meisje dat werd aangerand, kreeg hulp van een onbekende man, die B. rake klappen verkocht. Agenten kwamen in actie vanwege de in elkaar geslagen man. Toen ze zagen dat hij erg leek op de gezochte aanrander, rekenden ze hem in.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.