Twee verdachten ontvoeringspoging Hilversum vrijgelaten

Henk Runhaar
Hilversum

UPDATE Twee van de drie verdachten die vorige week werden opgepakt kort na een nachtelijke poging om een twintigjarige Hilversummer op de Graaf Wichmanstraat in Hilversum-Noord te ontvoeren, zijn vrijgelaten. Het gaat om een 26-jarige Hilversummer en een 34-jarige man uit Bussum.

De derde verdachte, een 39-jarige man uit Zwanenburg, zit nog vast. De onderzoeksrechter vindt het bewijs tegen het trio wel stevig genoeg. Bij de twee vrijgelaten mannen woog hun persoonlijk belang zwaar genoeg in de ogen van de rechter. Ze hebben beiden een vaste baan. Wel is hen een contactverbod opgelegd met het slachtoffer en diens familie en ook mogen ze niet in de straat komen waar het slachtoffer woont (locatieverbod). De derde verdachte heeft een strafblad en geen werk en moet om die reden in de cel blijven.

Het doelwit van de ontvoering fietste rond half één ’s nachts vanaf de Erfgooiersstraat de Graaf Wichmanstraat in, toen er een auto naast hem stopte. De drie inzittenden probeerden hem met geweld in de auto te sleuren. De Hilversummer werd geschopt en geslagen. Door zich krachtig te verzetten, wist hij te voorkomen dat hij in de auto werd gesleurd. Het lawaai van de schermutseling alarmeerde  omwonenden, die de politie waarschuwden. Niet veel later werden de verdachten op Erfgooiersstraat ingerekend.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.