Hulpactie Gooise Eend ’voelt als tsunami van liefde’

Paulien Meijvogel bij haar oude Eend Regenboog.

Paulien Meijvogel bij haar oude Eend Regenboog.© Foto Paulien Meijvogel

Annemarie de Jong
Hilversum

De reddingsactie voor Eend Regenboog is op een haar na geslaagd. Paulien Meijvogel is nog 155 euro verwijderd van haar einddoel.

Door ernstige roest zou haar 2CV - koosnaam Regenboog - niet door de APK-keuring komen. Toen Meijvogel op Facebook haar verdriet deelde kwam er een spontane inzameling op gang om het oude beestje op te lappen.

Reacties

Via www.doneeractie.nl (zoekterm: rainbow connection) is al 2.045 van de benodigde 2.200 euro binnen. ,,Zoveel leuke reacties. Mensen leven echt mee. Dit voelt als een tsunami van liefde”, zegt Meijvogel (43) uit Hollandsche Rading. Zelfs met twee banen kon ze de reparatiekosten niet zelf opbrengen.

Regenboog uit 1985 staat al bij de ’eendendokter’ voor een nieuw gegalvaniseerd chassis en andere vitale onderdelen. ,,Ik ga zelf meehelpen met onderdelen losschroeven en de koets eraf tillen.”

Slingers

Ondertussen rijdt ze tijdelijk in een geleende besteleend Dyane naar haar werk bij poppodium De Vorstin in Hilversum. ,,Ik mis Regenboog heel erg. Als-ie weer rijdt, doe ik meteen een ’toertje Hilversum’ met slingers aan de auto.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.