Klimaatbewust fietsen in Huizen

Eddie de Paepe
Huizen

In het kader van de landelijke Fiets Telweek organiseert de gemeente Huizen woensdag 21 september een Klimaatbewuste Fietstocht.

Deelnemers fietsen met wethouder Gerrit Pas een route langs alle klimaatbewuste projecten in Huizen. Zoals de straatlantaarns, die allemaal aangesloten zijn op LED-verlichting, en de in de strijd tegen wateroverlast aangelegde wadi’s.

Woensdagmiddag wordt er tussen drie en half vijf gefietst. De route start bij de hoofdingang van het gemeentehuis en eindigt daar ook.

Aanmelden kan viaklimaatbewust@huizen.nl.

De Nationale Fiets Telweek, die maandag 19 september van start gaat is een groot onderzoek om meer te weten te komen over fietsroutes. Met de Fietstel-app kunnen deelnemers fietsritten registreren. Van welke routes wordt veel gebruik gemaakt? Hoe snel verloopt de rit? Waar loopt een fietser vertraging op? Door landelijk veel fietsritten in kaart te brengen, wordt duidelijk hoe het fietsnetwerk in elkaar zit en waar het netwerk verbeterd kan worden. Meedoen aan de Fiets Telweek kan met een gratis app. Info: fietstelweek.nl.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.