IJsselmeervogels naar finale landelijke amateurbeker

Redactie Hilversum
Spakenburg

IJsselmeervogels staat net als vorig jaar in de finale van de landelijke amateurbeker. Zaterdag werd in de halve finale RKAVV uit Leidschendam met 5-0 over de knie gelegd.

Op de Westmaat hadden de 'rooien' geen kind aan de club die dit seizoen kampioen werd in de eerste klasse zondag, en derhalve komend seizoen in de hoofdklasse acteert.

Er waren legio kansen voor Vogels en daarvan gingen er de nodige in. De eerste helft vond Thomas Verheydt het doel. Na rust was het de beurt aan achtereenvolgens Maikel de Harder, Hanne Hagary, wederom Verheydt en uiteindelijk invaller Emre Pinar.

Die laatste scoorde daarmee al zijn elfde doelpunt in het bekertoernooi. Vlak voor het einde leek een eretreffer voor RKAVV aanstaande, maar een doelpunt bleef uit.

De finale wordt gespeeld tegen de winnaar van het duel tussen Hoek en Harkemase Boys. Die wedstrijd is op 9 juni. De finale, waarin IJsselmeervogels het seizoen nog meer glans kan geven, is vervolgens op 13 juni. Vorig jaar verloor Vogels de landelijke bekerfinale van ASWH.

Meer nieuws uit Sport Regionaal