Windwakken zitten Ankeveens ijs dwars

© Archieffoto Hedske Vochteloo

Annemarie de Jong
Ankeveen

Schaatsen op Ankeveen zit er nog even niet in. ,,Overal windwakken, windwakken, windwakken”, zegt David Pos van de Ankeveense IJsclub.

’Nog lang geen schaatsijs in Ankeveen’, meldt het bestuur van de Ankeveense IJsclub op zijn website. ’De lichte ijsaangroei in de nacht, verdwijnt overdag letterlijk door de zon. De verwachting volgende week is veelbelovend, maar... het is een verwachting. We houden het scherp in de gaten en komen in actie zodra het kan. Dus, nog even geduld!’ Volgens Pos geldt het negatieve schaatsadvies ook voor natuurijs in Ankeveen.

Ook de ijsbaan van Schaatsvereniging Huizen kan nog niet open, meldt de gemeente Huizen op haar website. De ondergrond van het pupillenveld was volgens Huizen nog niet geschikt om onder water te zetten. In 2014 zijn bij het pupillenveld van de Huizer voetbalvereniging voorzieningen aangelegd, waardoor het veld ook als schaatsbaan kan worden gebruikt tijdens vorstperiodes. Voorwaarde is wel dat het grasveld en enkele centimeters van de ondergrond bevroren zijn. Anders loopt het opgespoten water weg de grond in.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.