Kindervakantieweek Huizen: ’Hier gebruikt iedereen dezelfde hamer en fantasie’

1 / 4
Marjolein Vos
Huizen

Ruim honderdzeventig kinderen en meer dan zeventig vrijwilligers vieren al een week feest op de sportvelden aan de Bovenweg in Huizen.

,,Hebben we er zin in?’’, roept Jelle de Bruijn van de organisatie van de Kindervakantieweek Huizen. ,,Ik hoor jullie niet goed!’’ ,,Jaaaa!’’, gillen de kinderen die voor de toegangshekken staan te trappelen om het activiteitenterrein op te rennen.

Stipt om tien uur ’s ochtends gaan de hekken open en verzamelen de deelnemers bij hun eigen begeleider, in hun zelf gebouwde, en vrolijke beschilderde hut. Ze klimmen, klauteren, hangen, glijden, springen alle kanten op.

,,Gewoon lekker de hele dag buiten spelen’’, zegt De Bruijn. ,,Even geen computers, telefoons. Kijk, hier is iedereen gelijk. Het doet er niet toe of je thuis de nieuwste iPhone hebt of niet. Hier gebruiken ze allemaal dezelfde hamer, dezelfde zaag, dezelfde spijkers en dezelfde fantasie.’’

Sport en Spel is het centrale thema van deze editie. Naast hutten bouwen en knutselen, is er ook alle ruimte voor allerlei balspelen en stuiteren op een springkussen. ,,Het weer is de hele week fantastisch geweest. Echt, we hebben ontzettend veel geluk gehad! Nu maar hopen dat het zo blijft. Want in het weekend moeten wij alles nog afbreken. Dat is geen pretje als het regent.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.