Gelijkspel Laren na blunders achterin

Robert Berkeley
Eindhoven

De dames van Laren keerden met een zuur gevoel terug uit Eindhoven na het 2-2-gelijkspel bij Oranje Zwart. Een 0-2-voorsprong werd uit handen gegeven door twee strafcorners van Valerie Magis.

Daarbij vervulde keepster Joyce Sombroek een onfortuinlijke rol. ,,Het hele seizoen maakt ze de meest onmogelijke reddingen, maar nu liet ze twee keer de bal door haar benen gaan’’, baalde coach Etienne Spee, die de schuld niet alleen op zijn doelvrouw wilde afschuiven. ,,Die corners kwamen tot stand door verkeerde keuzes. Het was echt niet zo dat we kapot werden gespeeld door Oranje Zwart.’’

Tot een kwartiertje voor tijd zag het er nog rooskleurig uit voor Laren. Lisanne de Lange maakte op slag van rust de 0-1 en Naomi van As voegde daar na acht minuten in de tweede helft de tweede Larense treffer aan toe. Daarna werd het wat rommelig.

,,We kwamen drie keer met tien man te staan. Daardoor gingen we wat naar achteren hangen en konden we geen druk meer uitoefenen’’, aldus Spee, die Kim Lammers dit keer helemaal niet kon inzetten.

,,De situatie van Kim blijft zorgelijk. De knie was weer wat vochtig. Ze moet nu rusten, maar straks zes wedstrijden in twee weken spelen gaat ze niet halen. Het zou wel plezierig zijn als ze wat mee kan spelen. Kim op het veld zorgt toch voor onrust bij de tegenstander.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal