Recherche nog druk met onderzoek vechtfilmpjes

Henk Runhaar
Hilversum

Het onderzoek naar de mishandeling van een veertienjarige leerlinge van College de Opmaat in Hilversum vorig jaar oktober overdag op de Groest in Hilversum is nog helemaal niet afgerond. Dat meldt een politiewoordvoerster desgevraagd. De dader van toen zou hetzelfde meisje (14) zijn dat in een filmpje van 5 januari wordt mishandeld.

Filmpjes van beide vechtpartijen verschenen onlangs op weblog Geenstijl. Volgens de moeder van het slachtoffer op de Groest wordt haar dochter nog steeds bedreigd.

Daar zouden vriendinnen van de dader van toen achter zitten. De moeder betreurt het zeer dat haar dochter na al die tijd nog niet veilig naar school kan in Hilversum. ,,Van de politie krijg ik alleen maar te horen ’we zijn ermee bezig’ en ’je krijgt het te horen als het onderzoek is afgerond, het is niet zo makkelijk’. Nou ik kan je vertellen dat als ik hoor dat één van die meiden bij school staat, ik ze persoonlijk wel even kom ophalen en afleveren bij de politie.’’ Haar dochter werd in december nog belaagd in de McDonald’s in het centrum van Hilversum, waar ze met schoolvrienden zat. In paniek belde het meisje toen 112. Tegen de tijd dat de politie er was, waren de bedreigers al gevlogen.

Jeugdinternaat

De dader van oktober zat in elk geval toen in woongroep van Youké jeugdzorg in Hilversum. De politie kan niet bevestigen dat dit meisje het slachtoffer is in het tweede filmpje. Volgens de politie is het tweede filmpje gemaakt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, waarschijnlijk op dinsdag 5 januari dit jaar. De mishandeling zou plaatsvinden bij het jeugdinternaat in Maarsbergen, meldt een oud-bewoner van het internaat die de achtergrond op het filmpje herkent. Het meisje wordt bespuugd, uitgescholden, tegen de grond gesmeten en met de knie tegen haar hoofd geschopt. De politie rekende kort na het online verschijnen van het filmpje drie jongens uit Utrechtse Heuvelrug in. Het zou gaan om de daders van de mishandeling en degene die filmde. De jongens zijn zestien en zeventien jaar. Een van hen zit nog altijd vast. Nummer twee is vrij maar blijft verdachte. De zaak tegen de derde verdachte is geseponeerd.

De zaak krijgt prioriteit bij de recherche. De woordvoerster: ,,Maar het is complex. Heeft dit te maken met andere zaken? We zetten verschillende opsporingsmiddelen in.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.