Verdachte voor dood Martin Kok aangehouden

Verdachte voor dood Martin Kok aangehouden
Kok werd in zijn auto geliquideerd op de parkeerplaats van Boccaccio in Laren.
Laren

De politie heeft een 24-jarige Utrechter aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de dood van ex-crimineel en misdaadjournalist Martin Kok. De man is woensdagochtend aangehouden in de gevangenis in Alphen aan den Rijn, waar hij al voor iets anders vastzat. Hij zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De politie houdt over de zaak verder de lippen op elkaar.

De toen 49-jarige Kok werd op 8 december 2016 geliquideerd bij het verlaten van een seksclub in Laren. Hij was, zo bleek al eerder, aan het begin van die avond ook al aan de dood ontsnapt. Op camerabeelden was te zien dat voor een hotel in Amsterdam een man met een wapen op hem af kwam rennen, maar dat het wapen niet afgaat. Het lijkt te weigeren, of de man bedenkt zich, dat is niet duidelijk.

Een ingewijde meldt het ANP dat de verdachte ongeveer een week geleden eerst als getuige in het onderzoek naar de liquidatie van Kok is gehoord. Dagen later is hij als verdachte aangemerkt. Hij ontkent iedere betrokkenheid. De man zit momenteel een straf uit voor onder meer wapenbezit.

Kok was de man achter de misdaadwebsite Vlinderscrime en publiceerde over strafzaken waarbij hij geen blad voor de mond nam. Hij was eerder al doelwit van aanslagen. In juli 2016 werd een bom onder zijn auto gevonden. Eerder al werd zijn huis beschoten. Kok werd diverse keren veroordeeld, onder meer voor een fatale mishandeling.

Lees ook: Moord op Martin Kok bij seksclub Boccaccio was herkansing [video].

Meer nieuws uit Gooi en Eemland