Meer aangiftes in ontuchtzaak De Bilt

De Bilt

De 27-jarige pedagogisch medewerker die het Openbaar Ministerie verdenkt van ontucht op een buitenschoolse opvang in De Bilt heeft mogelijk meer jonge kinderen misbruikt. Het Openbaar Ministerie liet dinsdag weten dat sinds de informatiebijeenkomst van vorige week, meerdere ouders aangiftes en meldingen hebben gedaan.

Volgens een woordvoerder van het OM gaat het om minder dan vijf nieuwe aangiftes. Bart C. uit Utrecht werd opgepakt nadat twee kinderen uit een gezin hun ouders hadden verteld dat zij seksuele handelingen moesten doen bij de begeleider op de opvang. Hij werd kort hierna aangehouden. C. heeft bekend.

De nieuwe aangiften worden nu onderzocht. ,,De nieuwe aangiften hebben betrekking op feiten die gepleegd zouden zijn met meisjes op dezelfde locatie als waar het aanvankelijke feit plaatsvond”, laat de woordvoerder weten.

De verdachte zit vast. Volgende week donderdag zal hij voor de raadkamer van de rechtbank moeten verschijnen. Die beslist over verlenging van het voorarrest. Ongeruste ouders en andere betrokkenen kunnen zich nog altijd tot de GGD wenden voor advies of tot de politie als zij een melding willen maken of aangifte willen doen, aldus het OM.

De GGD heeft een speciaal telefoonnummer voor ouders geopend. Daar is tot nu toe volgens een woordvoerster nog niet veel naar gebeld. Bij Slachtofferhulp kwamen enkele hulpvragen binnen.

Partou, voormalig werkgever van C., heeft speciale pedagogisch medewerkers op de buitenschoolse opvang in De Bilt ingezet voor ouders en kinderen met vragen. De organisatie kreeg veel vragen, ook van klanten van vestigingen elders in het land.

Bij ouders, kinderen en collega's van de locatie waar hij werkte, sloeg het nieuws vorige week over de twee misbruikgevallen in als een bom. De medewerker werd op handen gedragen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.