Zeilschip Eendracht vaart ’vanuit’ Huizen

Eddie de Paepe
Huizen

Jongeren die kanker hebben (gehad) vertrekken morgen met ’tallship’ de Eendracht voor een zeiltocht op de Noordzee.

In ‘Eendracht VaarKracht: Samen op koers!’ werkt de Huizer Stichting VaarKracht samen met het J. Jaski Fonds en het Nationaal AYA Platform. Een groep van zo’n 25 jongeren tussen de achttien en de vijfendertig jaar is uitgenodigd om kosteloos mee te zeilen op het grote, zeegaande zeilschip, met koers richting Engeland. Vijf dagen lang maken ze actief deel uit van de crew die, door middel van hechte samenwerking, de boot bemand. De Eendracht vertrek woensdagochtend om tien uur vanaf de Holland Amerikakade in Rotterdam. Het schip komt zondag rond vier uur ’s middags weer terug in Vlissingen.

Jaarlijks krijgen 2700 Nederlandse jongeren de diagnose kanker, waarvan 75 procent uiteindelijk genezen wordt verklaard, meldt de organisatoren. ’Maar overleving betekent niet direct dat het boek dicht kan. Nog jaren later ondervinden deze jonge mensen serieuze gevolgen op lichamelijk, psychosociaal en emotioneel vlak.’

De Huizer Stichting VaarKracht organiseert jaarlijks vele kosteloze vaartochten voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten van alle leeftijden.

Zeezeilen

Hoofdsponsor Stichting C.J. Jaski Fonds biedt financiële ondersteuning voor bijzondere projecten uitgevoerd door Stichting Zeilschip Eendracht. Het gezamenlijke hoofddoel van de stichtingen is jongeren alle aspecten van het zeezeilen te laten beleven.

Het Nationaal AYA Platform wil ’leeftijdsspecifieke zorg’ voor (en mét) kankerpatiënten tussen de 18 en 35 jaar in heel Nederland beschikbaar maken en verbeteren. Samenbrengen van lotgenoten is een hierbij een belangrijk onderdeel.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.