Plan Hilversums Langgewenst loopt vast

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

De planvorming voor de bouw van een megabioscoop in combinatie met ruimte voor een vestiging van Mediamarkt, een supermarkt en een parkeergarage op het Hilversumse Langgewenst stokt. Beoogd ontwikkelaar Punt Beheer krijgt de financiering niet rond.

Dat rapporteert verantwoordelijk wethouder Jan Rensen (PvdA) aan de gemeenteraad. Met Punt Beheer is afgesproken een adempauze van drie maanden in te lassen. In die periode wordt gekeken welke mogelijkheden er nog zijn voor de ontwikkeling van het complexe en grootschalige plan voor dit deel van het huidige marktterrein (Paardenplein).

Daarbij hoort ook dat Rensen zijn licht gaat opsteken bij andere partijen. Het gaat in elk geval om ’s lands grootste bioscoopketen Pathé. Dit bedrijf krijgt het volgens Rensen wél voor elkaar om links en rechts hele grote bioscopen in combinatie met andere functies uit de grond te stampen.

Pluspunt is volgens Rensen ook dat de Mediamarkt nog steeds staat te popelen om in Hilversum een filiaal te openen. ,,Dit is nogmaals bevestigd in een gesprek dat ik recent met Mediamarkt had.’’

De nieuwe bioscoop (zeven zalen, 1500 stoelen in totaal) moet de huidige Hilversumse JT-bioscopen City en Euro vervangen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.