The New Cool Collective en andere artiesten treden op in Hilversum voor Muziekids

The New Cool Collective

Annemarie de Jong
Hilversum

The New Cool Collective, Gers Pardoel en Kenny B. Zomaar een paar bekende artiesten die optreden tijdens de Week voor Muziekkids in Hilversum.

Doel is zoveel mogelijk geld ophalen voor stichting Muziekids. Dinsdag knalt The New Cool Collective in volle formatie op het overdekte en verwarmde terras van restaurant Vida aan de Naarderstraat. ,,Een guerilla-actie”, lacht eigenaar Edwin Spitsbaard. ,,Op het laatste moment rondgekomen. Heel tof.”

Het concert is van 20.00 tot 23.00 uur en gratis toegankelijk. Vijftig cent per drankje gaat naar het goede doel. Bovendien worden gesigneerde gitaren geveild. Spitsbaard: ,,En we gaan met de pet rond.”

Marktterein

Vrijdag 4 novemberwordt de actieweek afgesloten met een benefietconcert op het Marktterrein. Artiesten als Charly Luske, Gers Pardoel, Het Feestteam, Kenny B, Edsilia Rombley, Later als je Big Band en Fusebox zorgen van 17.30 tot 01.00 uur voor groot feest.

Muziekids zet zich in voor studio’s in ziekenhuizen waar patiëntjes mogen musiceren. Ook andere horeca, scholen, instellingen en bedrijven zamelen geld in tijdens de Week voor Muziekids. ,,Heel Hilversum steunt Muziekids”, zegt woordvoerder Jordan de Vos.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.