Damesteam Red Stars dupe van gebrek aan scheidsrechters

Bert-Jan van Oel
Soest

Red Stars kan komend seizoen geen damesploeg de basketbalcompetitie insturen. Door een gebrek aan gediplomeerde scheidsrechters heeft de club uit Soest het damesteam noodgedwongen opgeheven.

Edwin Castricum van de technische commissie is er ook niet blij mee. Op zich waren er voldoende speelsters beschikbaar en coach Lenny Upshaw zou blijven. Het jonge team wist zich afgelopen seizoen op het nippertje te handhaven in de tweede divisie A.

Nu zijn de meeste speelsters uitgeweken naar Crackerjacks. Castricum: „We hebben drie scheidsrechters binnen de club met het E-diploma. Er zijn er helaas ook drie gestopt. We hebben stad en land afgelopen om E-scheidsrechters te vinden, maar dat is niet gelukt. En als je die niet als club kunt inbrengen in de competitie, mag je niet meedoen van de basketbalbond. Zo hard is dat.”

Red Stars wil de overgebleven arbiters inzetten bij heren 1, jongens A en jongens B. „We spelen met de heren op hoog niveau en willen de junioren aansluiting laten houden. Dat ging helaas ten koste van dames 1. Maar over een jaar hoop ik dat we weer met een damesploeg terug kunnen komen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal