Recherche ontkent vipbehandeling De Mol

De villa van Linda de Mol.

Henk Runhaar
Blaricum

Zelfs in politiegelederen is er verbazing over de snelheid waarmee rechercheteam De Mol na de aanhouding van de afperser een dna-match had. ,,Heb niet eerder meegemaakt dat NFI (Nederlands Forensisch Instituut, red.) zo snel met uitslag van dna onderzoek is gekomen. Zedenzaak? Gemiddeld zes weken’’, twittert de Amsterdamse wijkagent Ed Stoop.

In het geval van De Mol was er een dag na de aanhouding van de zeventigjarige verdachte uit Zeist al uitsluitsel. Zijn dna komt overeen met dna op de dreigpost aan Blaricummer John de Mol. Woordvoerder Bernhard Jens van het grote rechercheteam De Mol reageert als door een wesp gestoken. Hij benadrukt dat er geen sprake is van een voorkeursbehandeling en doet de tweet van zijn Amsterdamse collega af als ’lulkoek’. ,,Een wijkagent is geen rechercheur. Je kunt zo’n dna-onderzoek bij het NFI gewoon inplannen. Bij een lopende zaak als deze weet je dat er een aanhouding aan zit te komen.’’

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat voormalig Larens luxedrogist Dirk Klaas M. de verdachte is. ,,Anders hadden we wel ingegrepen’’, zegt een woordvoerster. Jens meldt dat M. villawijk Crailo waar Linda de Mol woont en waar hij dreigpost achterliet, kent van familiebezoek.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.