Vijf nieuwe ’raceroutes’ in ’t Gooi

Henk Runhaar
Hilversum

In opdracht van het Openbaar Ministerie controleert de politie dit jaar intensief op vijf nieuwe ’raceroutes’ in het Gooi. Het gaat in Hilversum om de Mies Bouwmanboulevard, inclusief de route via de N524 naar Bussum (Naarderweg en Bussumergrintweg tot Struikheiweg).

Zwaartepunt ligt dit jaar op wegen in en rond Huizen. Daar krijgen de Amersfoortsestraatweg ten noorden van de A1 (langs Tergooi Blaricum) en de routes naar de A1 (Bollelaan, Nieuwe Bussummerweg en Crailoseweg) extra aandacht van controleteams van de politie.

Verder gaat het om de weg tussen het oude dorp in Huizen en Blaricum, de Ceintuurbaan en Blaricummerstraat, Huizerweg en Torenlaan. Ook de Gemeenlandslaan in Huizen staat op het lijstje van de verkeershandhavers van de politie.

De top-vijf is tot stand gekomen op basis van analyses, klachten van burgers en meetgegevens. De politie gaat op de genoemde routes verschillende methodes hanteren om hardrijders te betrappen. Het kan gaan om vaste flitspalen, radarcontroles met de bekende busjes, lasercontroles en videosurveillance (volgen van verkeersovertreders met een camera-auto).

Aangekondigd

Als de controles echt van start gaan, wordt dat van tevoren aangekondigd door middel van een persbericht. Op dit moment is nog niet te zeggen wanneer extra alertheid op de nieuwe favoriete Gooise routes van de politie gewenst is.

Het bekend maken van de wegen waar de verkeerscontroleurs van de politie prioriteit aan geven, wil niet zeggen dat het op andere routes in de regio Gooi en Vechtstreek vrij ’blazen’ is. Zeker drie andere wegen staan sinds vorig jaar op de lijst en blijven daar dit jaar ook op staan. Het gaat om de N417 vanaf de provinciegrens met Utrecht tot de Utrechtseweg in Hilversum, de N523 (route Nederhorst den Berg tussen N236 en N201) en het ’traject Weesp’ (van Hogeweyselaan, Leeuwenveldseweg, Korte Muiderweg, Weesperweg tot de A1 bij Muiden).

Het Openbaar Ministerie en de politie Midden-Nederland hanteren een zo eerlijk mogelijke verdeelsleutel, zodat het aantal controles op alle aangewezen wegen ongeveer gelijk is. Ook in de provincies Utrecht en Flevoland zijn wegen ingepland voor structurele politiecontroles.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.