’Alleen voor echte kampeerders’

Valentijn Bartels
Lage Vuursche

,,Geef mijn droge broek even aan’’, schreeuwt een geïrriteerde man zijn echtgenote toe, terwijl hij zich staat om te kleden in een anderhalve meter hoge koepeltent. Van buitenaf is goed te zien hoe zijn rug het klamme tentdoek aait. Wie bij kamperen een idyllisch beeld voor ogen heeft, moet zich dezer dagen niet op een Nederlandse camping vertonen. Hier geen fles rode wijn en franse kaas bij een zonovergoten rivier. Bij De Zeven Linden, in het bos tussen Baarn en Lage Vuursche, hangen de luifels van de tenten dicht en zijn de speelvelden tijdens de buien leeg, maar de kampeerders zijn niet uit het veld te slaan. ,,Het is zeker leuk, maar wel voor de echte kampeerders’’.

Nederlanders vieren massaal vakantie. Waar veel vakantievierders de meest tropische oorden opzoeken, staan de echte liefhebbers gewoon op een Nederlandse camping. Tijdens een rondje over de camping valt op dat vooral ouders met jonge kinderen graag op deze manier de vakantie besteden, maar hoe zit dat na een regenachtige week en een heuse ’zomerstorm’? ,,Wij hebben een heerlijke week gehad’’, houdt een campinggast stoer vol. ,,Het is wel zo dat je goed materiaal moet hebben, dan kun je tijdens een regenbui lekker een boek lezen in de tent’’, zegt ze terwijl haar jonge dochter bevestigend knikt. Zelfs de onvervalste zomerstorm die zaterdag over Nederland trok, werd door gezinnen in een tent getrotseerd. Volgens een andere campinggast ’zijn dat juist de dagen die je in positieve zin bijblijven’.

Toch is de dagbesteding van de kampeerders anders dan normaal. Een voetbalveld en klimrekken zijn leeg, terwijl er voldoende caravans, tenten en campers staan. ,,Overdag gaan bezoekers er toch op uit om iets te ondernemen’’, vermoedt de receptionist van De Zeven Linden. Volgens de campingmedewerker is de opkomst dit jaar toch weer onverminderd hoog. ,,Je ziet alleen dat er minder mensen komen op een dag dat er echte storm is voorspeld’’. Zelfs tijdens noodweer biedt het animatieteam van de camping nog uitkomst. ,,Wij organiseren veel activiteiten voor kinderen, het weer brengt daar geen verandering in’’, zo belooft de receptionist. Schade heeft de camping van het noodweer ’nog niet ondervonden’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.