Wachten op zienswijze over gasontvangstation

De Wiekslag is gebouwd op 14 meter van het gasverdeelstation (het gebouw links op de foto). Die afstand moet minstens 25 meter zijn.© Joost Reijnders

Joost Reijnders
Baarn

Besluiten tot verplaatsing van het gasontvangstation in Baarn is niet aan de orde. Nog niet.

Vooralsnog wacht Baarn op een reactie op de zienswijze die is ingediend bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu over de veiligheidsafstanden voor gasontvangstations.

Het station staat te dicht bij het enkele jaren geleden gebouwde woonzorgcomplex De Wiekslag en de Raad van State heeft de gemeente opdracht gegeven die fout te herstellen. Baarn hoopt dat de nieuwe Omgevingswet een uitzondering zal toestaan, al heeft de gemeenteraad daar weinig vertrouwen in.

Verplaatsing van het gasstation kost de gemeente circa 2 miljoen. De PvdA in de gemeenteraad wilde aanvankelijk met een motie afdwingen dat de gemeente zich zou neerleggen bij de uitspraak van de Raad van State en de verplaatsing van het gasstation in gang zou zetten. Maar zover heeft de partij het niet laten komen.

Ook al meent PvdA-fractievoorzitter Marc Eijbaard dat de kans op clementie van het ministerie ’nihil’ is, heeft hij zich neergelegd bij de overtuiging van de meerderheid van de gemeenteraad dat er misschien toch een heel klein kansje is dat het college er een uitzondering voor Baarn uit weet te slepen.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.