Nek-aan-nekrace Hilversumse Architectuurprijs

Redacteur Hilversum
hilversum

Een nek-aan-nekrace bij de Hilversumse Architectuurprijs 2011-2012. De woningbouw aan de Erfgooiersstraat en het horecapaviljoen bij de Oude Haven hebben samen beslag gelegd op de helft van de nu al uitgebrachte dikke duizend stemmen.

Lezers van deze krant bepalen welk bouwwerk op 18 april de publieksprijs krijgt. Stemmen op een van de tien genomineerde projecten kan nog tot en met donderdagochtend 21 maart. Dat het woningbouwproject in Hilversum-Noord hoge ogen gooit, kan een verrassing worden genoemd. OD 205 architectuur ontwierp de 119 woningen - met stalling voor 124 auto’s en 120 m2 bedrijfsruimte - voor corporatie De Alliantie.

In de race om de titel ’het mooiste nieuwe gebouw van Hilversum’ staat echter het horecapaviljoen/winkel op de voormalige zout- en zandbunkers op nummer 1. Marijnusse Architectuur uit Utrecht ontwierp het gebouw in opdracht van eigenaar John Banning van aquariumspeciaalzaak De Rifwachter. Maarten Marijnusse reageert blij verrast op de populariteit van zijn geesteskind. ,,Of ik het verwachtte? Ja en nee. Het is natuurlijk een gebouw, dat veel Hilversummers van het voorbijgaan kennen. Tijdens de bouw kregen wij ook veel leuke reacties van buurtbewoners.''

Klik hier om te stemmen

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.