Vogels moeilijk te motiveren

sportredactie Gooi- en Eemlander
scheveningen

Na de overwinning in de derby tegen Spakenburg vorige week heeft IJsselmeervogels niet meer de inspiratie kunnen opbrengen om ook een goede prestatie neer te zetten tegen Scheveningen. De ploeg van Jan Zoutman verloor in Zuid-Holland met 2-1.

Door de drie behaalde punten op eigen veld tegen de buurman pakte Vogels net de puntjes die nog nodig waren om het seizoen zonder zorgen uit te spelen. Dat was bij Scheveningen, dat een heel defensieve tactiek hanteerde, goed te merken. Als het 'nergens' om gaat vinden de topclubs uit Bunschoten het moeilijk om zich echt op te laden.

In een teleurstellende wedstrijd was Vogels voor rust heel zwak. Scheveningen speelde niet veel beter, maar kwam na een halfuur wel op voorsprong. In de tweede helft ging het wel wat beter met de 'rooien' en kwamen de bezoekers ook op 1-1 via Nick Kuipers. Die zag een corner terugbezorgd en de opnieuw ingebrachte bal verdween in de verre hoek.

Doordat beide ploegen niet zo gek veel wisten te creëren, leek 1-1 de uitkomst, maar uiteindelijk gingen de gastheren toch met de punten aan de haal. Ex-Vogel Tim Peters zorgde een kwartier voor tijd voor de beslissende 2-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal