Weinig loos op Vliegveld Hilversum

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

Bij een controle van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD)in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILENT) bleek dat er weinig loos is op Vliegveld Hilversum.

Dat gold ook voor de andere drie vliegvelden voor 'kleine luchtvaart' waar zaterdag werd gecontroleerd, Lelystad, Teuge en Hoogeveen.

In totaal zijn er 26 toestellen gecontroleerd. De piloten ondergingen een alcoholcontrole. De controles waren gericht op vluchtvoorbereiding en het gebruik van de luchtverkeerscircuits bij de vliegvelden.

Op Lelystad is één startverbod opgelegd omdat een Emergency Locator Transmitter (ELT) ontbrak. Daarnaast zijn een aantal corrigerende maatregelen uitgevoerd zoals het laten aanschaffen van een nieuwe kaart en het laten ondertekenen van een bewijs van bevoegdheid. In een aantal gevallen is de piloot verzocht ter plekke een actuele massa en balansverdeling op te maken. Eén piloot moest een aan de buitenzijde aangebrachte camera verwijderen.

Vluchtvoorbereiding dient zich te richten op massa en balansverdeling, brandstofmanagement, meteorologische omstandigheden, navigatie en administratie.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.