Auto’s omgegooid in Hilversum Oost

1/2
Hilversum

In Hilversum Oost zijn de afgelopen nachten zeker vier auto’s zwaar beschadigd doordat onbekenden ze op hun kant of zelfs op hun dak legden. In de nacht van woensdag op donderdag was het onder meer raak aan de Kamerlingh Onnesweg, ter hoogte van de Valkstraat.

,,Ik mag niet hardop denken, maar ik doe het toch. Natúúrlijk heeft dit alles te maken met de ramadan’’, zegt de eigenaar van deze omgegooide Opel Corsa. Hij en zijn vrouw doen donderdagochtend aangifte.

Bij de politie zijn nog drie andere gevallen bekend, zegt een woordvoerster. Aan de Marconistraat en aan de Daltonstraat was het ook raak in de nacht van woensdag op donderdag. De ellende begon om half twee aan de Kamerlingh Onnesweg, een half uur later werd alarm geslagen over een op zijn kant gegooide invalidenwagentje aan de Daltonstraat. Niet veel later kwam de melding dat er aan de Marconistraat een auto op zijn kant was gelegd. In alle gevallen was de politie er snel bij, maar waren de daders al verdwenen. In de nacht van zondag op maandag werd ook al een auto op zijn dak gelegd in Oost, aan de Liebergerweg.

De politie hoopt dat getuigen van de vernielingen zich melden en roept mensen die eventueel camerabeelden hebben van de gebeurtenissen tussen half twee en half drie afgelopen nacht op die te delen met de recherche.

Een jaar geleden ging dit deel van Hilversum gebukt onder een reeks vernielingen. Toen werd ook een aantal auto’s in brand gestoken. Burgemeester Pieter Broertjes legde zelf de link tussen deze ellende en de ramadan. Moslimjeugd is in deze periode tot diep in de nacht actief, omdat eten alleen mag na zonsondergang.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie