Bankje en ballad voor Hilversummer Job Lips

Redacteur De Gooi- en Eemlander
Hilversum

In het Corversbos komt een bankje ter nagedachtenis aan Job Lips. Hiphop-artiest Kyteman heeft speciaal voor de Hilversummer, die op 17 oktober in Spanje verdronk, een compositie afgemaakt.

De familie heeft van de gemeente en Natuurmonumenten toestemming gekregen voor het plaatsen van het speciaal voor deze gelegenheid ontworpen bankje. ,,Job is in en om het Corversbos opgegroeid", licht het gezin de gekozen plek toe. ,,We hebben er onze gezamenlijke herinneringen. Wandelen met hem, kinderfeestjes - in het donker met zaklamp het bos in - en later hardlopen en wandelen met vrienden en vriendinnen. Daarnaast is het Corversbos voor familie, vrienden en andere betrokkenen een plek die gemakkelijk bereikbaar is en het bos zelf is een prachtige omgeving.’’Er komt ook een muzikale herinnering aan de jeugdige Hilversummer. Job was fan van trompettist Kyteman (Colin Benders). Een week geleden brachten zijn zus Anne en vader Roek een bezoek aan deze succesvolle Nederlandse hiphop-artiest. Kyteman besloot een van zijn composities speciaal voor Job af te maken. Het nummer - werktitel ’The Ballad’ - staat op de cd van Kyteman, die in maart uitkomt, de maand dat zijn Hilversumse fan negentien zou zijn geworden. De indrukwekkende bijeenkomst van vrijdagavond in Theater Gooiland is bezocht door circa duizend belangstellenden.

Lees meer in de krant van dinsdag

Bijdragen in de kosten voor het bankje zijn van harte welkom via gironr. 68316220 (t.n.v. RJ Lips o.v.v. ’bank voor Job’).

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.