Sport en spel langs Huizer kust

Springen en duiken in de haven én op het strand van Huizen.© Studio Kastermans

Springen en duiken in de haven én op het strand van Huizen.© Studio Kastermans

1 / 2
Marjolein Vos
Huizen

Vervelen? Dat is in Huizen afgelopen weekende niet aan de orde. Het Nautisch Kwartier bruist vanwege de tv-opnames van het AvroTros-programma Bommetje. Even verderop aan de Zomerkade is het beach- en footvolley evenement City Beach Tour neergestreken. Volop sport en spel dus langs de Huizer kust.

Helaas is het geen zonovergoten weekend. ,,Het is maar een klein buitje’’, klinkt het optimistisch tijdens de opnames van Bommetje. ,,Blijf vooral kijken, mensen!’’ Daar geeft het publiek massaal gehoor aan. Men blijft - verscholen onder paraplu’s - de kandidaten aanmoedigen, die zich via een 15 meter hoge glijbaan in de Huizer haven storten.

Bereiken ze de finale, dan worden ze met een reuze sprong op een ’blobkussen’ gelanceerd. Aangezien niet iedere kandidaat helemaal lekker in het water terechtkomt, is de Huizer reddingsbrigade niet voor niets ter plaatse. Geen zwaargewonden, maar wat nazorg, blijkt zo nu en dan geen overbodige luxe. Twee deelnemers worden zelfs voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

,,Weer of geen weer. Beachvolleyballers spelen altijd door’’, zegt Arnoud Wildschut van City Beach Tour aan de Zomerkade. Hij kijkt tevreden naar de vijftien velden waar volle bak wordt gespeeld.

,,Bijna alle divisies doen dit weekend mee, tot en met de eredivisie. De recreanten zijn helaas ondervertegenwoordigd. Het lukt gewoon niet goed om deze groep erbij te halen.’’

En dat is jammer, want wat zijn sommige wedstrijden spectaculair! Er wordt gedoken, gesprongen, gevochten voor elke bal. Wildschut zegt dat hij het evenement zakelijk gezien niet had moeten laten doorgaan.

,,Dit kun je doen op basis van inschrijfgeld, sponsorgeld en gemeentelijke subsidie. Dat laatste is dit jaar weggevallen. En dan wordt het toch een lastig verhaal. Maar ik vind het zo mooi om dit te doen. Je merkt wel dat beachsporten meer gaan leven. Dus ik heb hoop dat het volgend jaar met meer sponsors moet gaan lukken.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.