Ramkraak bij parfumerie Douglas in Laren

Ramkraak bij parfumerie Douglas in Laren
LAREN

Bij het filiaal van Douglas aan het Zevenend in Laren is in de nacht van woensdag op donderdag een ramkraak gepleegd. De pui van de zaak is zwaar beschadigd.

Om negen over drie werd een buurtbewoner wakker van harde klappen. Volgens de man werd een auto, hij meende een Volkswagen Golf of Polo te herkennen, zeker drie keer hard achteruit tegen de pui van de parfumerie gereden. Toen er een opening was ontstaan, gingen de criminelen voor dozen van de duurste herengeuren, Hermès en Gucci. Ze mikten de buit in de ramauto, die ook diende als vluchtauto. Vol gas ging het Laren uit richting Huizen. De politie zette in Blaricum de achtervolging in. Via Huizen ging het naar de A27 richting Utrecht. Uiteindelijk leverde de politieachtervolging niets op. De politie weet niet zeker of de vluchtauto ook werd gebruikt om de gevel van Douglas te rammen.

Donderdagochtend was de ramkraak gesprek van de dag in Laren. Logisch, Douglas ligt pal tegenover Albert Heijn. De ramkraak is vastgelegd door bewakingscamera’s van de supermarkt. Opvallend is dat de parfumerie geen bescherming heeft tegen brute inbraken als deze. Blijkbaar gokt de onderneming erop dat de groenstrook voor de deur voldoende bescherming biedt. Bij de roof belandden een aantal doosjes parfum op straat. Die werden veiliggesteld door de recherche. Vier jaar geleden was deze Larense winkel ook al doelwit van een ramkraak.

Douglas Laren was donderdagochtend tot 11 uur gesloten in verband met de reparatiewerkzaamheden en het politieonderzoek.

Foto: Caspar Huurdeman

Meer nieuws uit Gooi en Eemland