Griek pakt titel bij WK Stratego in Naarden-Vesting

Annemarie de Jong
Naarden

De Griek John Vandoros (20) heeft het Wereldkampioenschap Stratego in Naarden-Vesting gewonnen.

Twee dagen werd in het Vestingmuseum tien rondes lang gestreden om de wereldtitel. De jonge Nederlandse broers Vince (16 jaar) en Sem (14 jaar) van Geffen werden respectievelijk tweede en derde. Het lukte de Nederlander Anjo Travaille niet zijn wereldtitel te verdedigen.

In de categorie Barrage, waarbij met slechts acht spelstukken wordt gespeeld in plaats van veertig, was viervoudig oud-wereldkampioen Pim Niemeijer (27) uit Rotterdam zijn tegenstanders te slim af. De Nederlandse Thomas Geelhoed (10) uit Houten had de beste strategie bij de jeugd en mag zich Wereldkampioen Junioren noemen. Zijn broer Daniël Geelhoed werd tweede.

Zondag wordt het toernooi na vier dagen afgesloten met het WK Landenteams. Daarbij binden Griekenland, België, Engeland en Nederland de strijd aan op het bordspel, bedacht door de Nederlandse spellenfabrikant Jumbo.

Strategobond Nederland spreekt al van een ’geslaagd’ toernooi. „Met deelnemers uit negen verschillende landen, zelfs van over de oceaan, is dit WK het meest internationale Wereldkampioenschap Stratego tot nu toe. Wat vooral opvalt is de jonge leeftijd van de winnaars. De top vijf bestaat uit deelnemers die twintig jaar of jonger zijn.”

Lees ook: WK Stratego: ’Het is veel moeilijker dan schaken’ [video]

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.