Carrière schaatser Wesly Dijs nu in teken van geldgebrek

Wesly Dijs

Wesly Dijs

Nico Vink
Soest

Het zijn sombere tijden voor Wesly Dijs, die moeite zal krijgen om dit seizoen op hoog niveau te blijven schaatsen.

Als de situatie blijft zoals die nu is, dreigt Dijs het zoveelste talent te worden dat om financiële redenen moet afhaken. De 22-jarige Soester maakt deel uit van de opleidingsploeg van Afterpay en is nu op trainingskamp in Inzell. Dat klinkt nog prima, maar Dijs moet zelf een financiële bijdrage leveren aan sponsor Afterpay. En zijn studiefinanciering is inmiddels beëindigd. Een lastig parket dus.

Het NK allround, de NK afstanden en de Hollandcupwedstrijden zijn voor dergelijke schaatsers tussen wal en schip het hoogst haalbare. Het nieuwe schaatsseizoen begint zondag in Deventer met NK-kwalificatiewedstrijden.

Dijs blijft het positief bekijken. „Ik maak bij deze ploeg stappen. Zo reed ik in Inzell een pr van 36.60 op de 500 meter. Ik zit goed in m’n vel en weet dat het sneller kan.” Dijs rijdt in elk geval de 1500 meter op het NK afstanden en hoopt ook op de 500 en 1000 meter te kunnen starten. „Ik moet zelf een co-sponsor vinden. Of in deeltijd gaan werken, maar dat is niet goed voor m’n schaatscarrière. Andere leden van onze ploeg hebben al worldcups gereden, ik niet. Daarom moet ik, om van alle faciliteiten binnen het team gebruik te kunnen maken, geld meebrengen. Dat kan wel, maar dat kan ik mijn huur en m’n eten niet meer betalen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal