Aanhoudingen voor hockeyroof Hilversum

Arrestatie. Archieffoto ANP

Redacteur Hilversum
Hilversum

Twee zestienjarige jongens uit Hilversum zijn woensdagochtend opgepakt voor de beroving van een hockeyjongen (13) na zijn training op sportpark 't Jagerspaadje.

Ze worden verdacht van poging diefstal mobiele telefoon, diefstal mobiele telefoon en diefstal scooter.

Dinsdagavond 1 oktober werd de toen 13-jarige Hilversummer op de Rading in Loosdrecht bestolen van zijn mobiele telefoon. Twee jongens op een scooter sneden hem en zijn drie vrienden die op de fiets waren de pas af, waardoor zij gedwongen werden te stoppen. Ze vroegen de Hilversummer naar zijn mobiele telefoon. Na een mondelinge discussie toonde de Hilversummer zijn mobieltje, die werd afgepakt door één van de jongens. Het duo ging er daarna samen op de scooter vandoor gingen. De Hilversummer deed aangifte.

Op basis van extern aangeleverde informatie kwamen de twee Hilversummers in beeld. Ook werd toen duidelijk dat een 17-jarige inwoner van Loosdrecht die avond op de Rading hetzelfde was overkomen. Het lukte de jongens echter niet zijn telefoon te stelen, omdat ze werden afgeschrikt door passerende fietsers en automobilisten. De jongens vluchtten zonder buit weg.

Het bleek dat zowel bij de poging diefstal en de voltooide diefstal de verdachten op een rode scooter reden. Gedurende het politieonderzoek werd een gedumpte rode scooter aangetroffen. Deze bleek op 1 oktober vanaf de Kapittelweg gestolen te zijn. Binnen het lopende onderzoek naar de (poging) diefstallen werd onderzocht of deze scooter mogelijk de gebruikte scooter was. Uitkomsten daarvan leidden tot de verdenking dat de verdachten deze scooter gestolen hebben en gebruikt tijdens de voorvallen.

Na de aangifte van de inwoner van Loosdrecht, (aanvullende) getuigenverklaringen en het officieel vaststellen van de identiteiten van de minderjarige verdachten kon met toestemming van de Officier van Justitie worden overgegaan tot de aanhoudingen.

De Hilversummers zitten vast op het politiebureau.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.