Auto te water na ongeluk op A1 bij Baarn

© Foto’s: Caspar Huurdeman

1 / 6
Baarn

Een automobilist uit Amersfoort verloor zaterdagochtend op de A1 ter hoogte van Baarn de macht over het stuur. De auto kwam rechts van de snelweg tot stilstand in een diepe sloot.

De bestuurder kon zelf uit het wrak komen, echter aan de verkeerde kant van de sloot. Ambulancepersoneel kon op afstand waarnemen dat de man geen letsel had.

Ondertussen was een berger ter plaatse gekomen die zich vast reed in de snelwegberm, waardoor er een tweede berger moest komen. Politie en Rijkswaterstaat waren van mening dat de berger de automobilist moest redden, maar de berger vond dat de brandweer daarvoor nodig was.

Precies een uur na het ongeval werd alsnog de brandweer Baarn gealarmeerd. Ondertussen had het slachtoffer een uur lang in natte kleding aan de overkant van de de sloot gestaan. Nadat de brandweer de berger had geholpen bij de berging, werd de brandweerwagen ook ingeschakeld om de bergingsauto te lieren.

In totaal duurde het hele incident tweeënhalf uur, al die tijd stond de natte automobilist langs de weg. Doordat er maar één rijstrook ter beschikking was ontstonden op de vroege zaterdagmorgen files achter het ongeval.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.