Wederom uitstel voor fietsbrug Nigtevecht

Valentijn Bartels
Nigtevecht

De beslissing om een fietsbrug in Nigtevecht te bouwen is wederom uitgesteld. Volgens het college van Stichtse Vecht ’moet de beoogde aannemer eerst draagvlak en schetsen kunnen overleggen’, voordat de gemeenteraad een weloverwogen beslissing kan nemen.

De raadsleden namen het voorstel unaniem aan. Het bestemmingsplan zorgt inmiddels al ruim een decennium voor verdeeldheid onder inwoners en politici van de gemeente.

Het voorstel om pas in het najaar de knoop door te hakken valt niet bij iedereen in goede aarde. De regionale Fietsersbond vindt het ’jammer’, terwijl de Dorpsraad van Nigtevecht het plotselinge besluit ’een positief signaal’ noemt.

Het omstreden plan om een verbinding over het Amtserdam-Rijnkanaal te bouwen zorgt voor tweespalt. Het grootste struikelblok is de plaats waar de aanlanding van de fietsbrug in het dorp moet komen. De beslissing kan volgens wethouder Pieter de Groene (verkeer en vervoer) niet eind deze maand worden genomen.

,,Gezien de worsteling van de raadsleden willen wij het besluit uitstellen tot het najaar.’’

Wachten

De fase waarin de plannen van de beoogde aannemer verkeren is daar volgens de wethouder debet aan. ,,Wij willen wachten op het moment waarop er schetsontwerpen, een kwaliteitsplan en gegevens over het maximale draagvlak in de omgeving zijn verkregen.’’

Het uitstel zorgt bij belanghebbenden voor onzekerheid: ,,Alles wat kan meewerken aan de komst van de brug is meegenomen. Toch is het jammer dat de beslissing weer is uitgesteld’’, aldus Steef Cornelissen, voorzitter van de Fietsersbond Stichtse Vecht.

Dorpsraad-voorzitter Kees Neervoort reageert voorzichtig positief op de beslissing van de raad: ,,Het blijft nog gissen waar de aannemer mee komt, maar het lijkt erop dat de wethouder in ieder geval tijdens de laatste commissievergadering heeft meegekregen dat er veel twijfel is over het huidige plan.’’ Neervoort spreekt dan ook van een ’positief signaal’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.