Dorpsdichter Eemnes bij Grunberg-evenement

Redacteur Hilversum
Bussum/Eemnes

Lezen, schrijven en dichten. Onder die noemer valt het nieuwe seizoen van De Literaire Werkplaats in Eemnes het beste te vatten.

De poëzieschrijfgroep is wegens succes geprolongeerd, laat Gerard Beentjes namens De Literaire Werkplaats weten. Poëzie staat ook centraal tijdens de opening van de tentoonstelling ’Gratis is het woord niet’ op 8 september in Galerie de 7de Hemel in Bussum. Inspiratiebron voor de tijdens de tentoonstelling getoonde kunstwerken, is het gedicht van Arnon Grunberg. Zijn gedicht gaat over ’hoer C. wiens hals ’s ochtends vroeg naar sardientjes ruikt’ uit de bundel Liefde is Business.

Tijdens de opening draagt Ad Visser Grunbergs gedicht voor. Gerard Beentjes’ bijdrage bestaat uit het voorlezen van zijn column over de expositie, die op Schrijven Online heeft gestaan. Hij is uitgekozen voor deelname aan het literaire evenement door het Haagse Huis van Gedichten. ,,Gerard Beentjes is een van de drijvende krachten op het gebied van poëzie en onderwijs, en geeft regelmatig begeleiding en cursussen'', wordt over de Eemnesser dorpsdichter gezegd.

Tijdens de expositie is werk te zien van onder andere Kamagurka, Lita Cabellut en Bridget Maasland. Aan de tentoonstelling is een poëzieworkshop verbonden. Deze wordt door Beentjes gegeven op 18 september in De 7de Hemel. De workshop is een samenwerking tussen het Huis van Gedichten en De Literaire Werkplaats. Meer informatie over het het nieuwe seizoen van de Literaire Werkplaats: www.deliterairewerkplaats.nl Galerie de 7de Hemel is te vinden aan de Kerkstraat 10 in Bussum.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.