Zestien klachten overlast jongeren bij s’Jacoblaan

Alexander Poort
Bussum

Er zijn de afgelopen drie jaar zestien klachten binnengekomen bij de politie met betrekking tot overlastgevende jongeren bij de s’Jacoblaan in Bussum. Dit staat in antwoorden van het college op vragen die Marieke Munneke Smeets van Hart voor BNM heeft gesteld.

Aanleiding voor de vragen is de wens van omwonenden om een hek rond het s’Jacobveldje te plaatsen, vanwege de overlast die zij ervaren van hangjongeren. Andere buurtbewoners kwamen hier tegen in het geweer, waarna is besloten eerst verder te onderzoeken wat er aan de hand is en wat eraan is te doen. Uit informatie van de politie en jongerenwerkers blijkt dat het over het algemeen gaat om een wisselende groep jongeren die als hinderlijk wordt ervaren. ’Er zijn interventies gepleegd door de politie (wijkagent) en de jongerenwerkers. Zij hebben contact gelegd met de omwonenden en zijn het gesprek aangegaan met de jongeren’, zo laat het college weten in antwoord op de vragen.

Sowieso lijkt het erop dat overlast door hangjongeren in Gooise Meren toeneemt. Waren er in 2014 nog geen vierhonderd meldingen in Gooise Meren, in 2015 was dit aantal opgelopen tot 410 in 2015. Dit jaar zijn er tot en met september al 402 meldingen van overlast door hangjongeren bij de politie en jongerenwerkers binnengekomen. Terugkerende ’hotspots’ in de afgelopen drie jaar zijn de wijken Bredius-West, Brink/Raadhuisplein, Bijlstraat (in Bussum) en Ministerpark in Naarden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.