Niet verklappen: televisie is soms heel gewoontjes

Ronald Frisart

,,Televisie en radio zijn voor de meeste mensen toch iets magisch’’, zei Jan Douwe Rekers donderdag in De Gooi- en Eemlander. Aanleiding waren de Open Studio Dagen die hij heeft helpen organiseren. Vandaag en morgen trekken ze duizenden burgers en buitenlui vanuit het hele land naar het Mediapark. Maar hoe magisch onze Gooise wereld voor die buitenstaanders ook wezen mag, soms zijn dingen heel gewoontjes.

Neem het populaire programma ’The Voice of Holland’. Mij boeit het niet, maar echtgenote en - vooral - beide dochters bekijken het elke week.

Toen ik laatst toch even een blik op het beeldscherm wierp, zag ik presentatoren Wendy en Martijn via een heuse rode loper een trap afdalen. Als kijker kreeg je de indruk dat ze aan de rand stonden van een enorm plein of iets dergelijks. Maar kijk: in de glazen gevel achter het duo meende ik een auto te zien weerspiegelen.

De volgende dag ben ik maar eens poolshoogte gaan nemen op de Mies Bouwmanboulevard. En jawel hoor. Aan de rand van het Mediapark, vrijwel tegen de heg die hier het park scheidt van de openbare ruimte, zag ik die roodbeloperde trap. De auto die ik had zien weerspiegelen, had doodgewoon over de Mies Bouwmanboulevard gereden. Geen plein, niks magisch. Maar laten we dat voor de bezoekers van de Open Studio Dagen van buiten het Gooi maar verzwijgen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.