Celstraffen voor ontvoering Hilversum

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

Zes mannen die een 18-jarige Utrechter ontvoerden, zijn veroordeeld tot celstraffen variërend van 2 tot 6 jaar. Dat oordeelde de rechtbank in Utrecht maandag. Het slachtoffer werd een week lang geboeid en geblinddoekt vastgehouden in een caravan in Hilversum.

De ontvoerders eisten drie miljoen euro van zijn familie.

Twee Hilversummers die volgens de Utrechtse rechtbank betrokken waren bij de gijzeling van de jongen in Hilversum, zijn veroordeeld tot ieder vier jaar celstraf. Een derde Hilversummer, die medeplichtig zou zijn geweest, kreeg twee jaar celstraf opgelegd. De 31-jarige Mounaim M. en de 23-jarige Hafid el B. uit Utrecht, die volgens de rechtbank de hoofdverdachten waren, kregen ieder zes jaar celstraf opgelegd. Zij moeten ook ruim 33.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Het slachtoffer werd op 24 november bij zijn woning in Utrecht in een auto gesleurd door twee gemaskerde mannen en naar Hilversum vervoerd. De politie kwam via vele telefoontaps achter zijn verblijfplaats. Na een week werd hij door een arrestatieteam bevrijd, tijdens een spectaculaire actie met onder andere een helikopter. De zes mannen ontkenden iets met de ontvoering van doen te hebben.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.