Voedselbank dringend op zoek naar nieuwe ’top’

Voedselbank dringend op zoek naar nieuwe ’top’
Het pand aan de Energieweg in Huizen.
© Archieffoto: Studio Kastermans
Huizen

Omdat de twee bedrijfsleiders elders een vaste baan krijgen, heeft de Voedselbank Gooi en Omstreken dringend behoefte aan leidinggevenden.

Aan de Energieweg in Huizen is een aantal bedrijfsonderdelen actief, zoals de afdelingen acquisitie, intake, transport, uitgifte pakketten, magazijn, administratie.

’De huidige leiding vervult de taak met enthousiasme, maar hun inzet komt binnenkort helaas ten einde aangezien beiden bezig zijn met een vaste baan’, meldt de Voedselbank. ’Daarom zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers die deze taak op zich kunnen en willen nemen.’

De Algemeen Coördinator vervult als het ware de functie van bedrijfsleider en stuurt de diverse afdelingen binnen de organisatie, waarin ruim tweehonderd vrijwilligers actief zijn, aan.

’Hij of zij draagt bij aan het goed functioneren van de Voedselbank als totaliteit en is verder belangrijk bij beleidsontwikkelingen in samenspraak met het bestuur. Te denken valt aan het verfijnen van het beleid voor voedselveiligheid en arbeidsomstandigheden.’

De vestiging aan de Energieweg in Huizen is in principe drie dagen per week open en op die dagen speelt de beoogde man of vrouw een belangrijke rol.

’Het is van belang dat hij of zij kan omgaan met computerprogramma’s als Office, Word en Excel.’ Op maandag en vrijdag is de Voedselbank alleen open voor incidentele of extra werkzaamheden.

Naast een of meer enthousiaste algemeen coördinatoren (duobaan is mogelijk) voor minimaal twee dagen per week, is de Voedselbank ook altijd op zoek naar andere vrijwilligers.

Alle vacatures staan vermeld op de website www.voedselbankgooi.nl en worden aangemeld bij de vrijwilligerscentrale.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland