Soester taxichauffeur wil geen straf voor afbijten vinger

Casper van den Broek
Soest

Een 30-jarige taxichauffeur uit Soest erkende woensdag voor de Utrechtse politierechter dat hij bij een verkeersruzie in Utrecht het topje van de vinger van een weggebruiker had afgebeten. Maar volgens de man verdient hij geen straf.

De Soester kreeg in februari 2012 net bijna een botsing met een langsrazende auto. Hij reageerde met lichtseinen, waarna de voorbijganger zou zijn gestopt en drie agressieve mannen uitstapten. Na een flinke woordenwisseling ontstond een vechtpartij, waarbij de Soester naar zijn keel gegrepen zou zijn. In de worsteling kreeg hij een vinger van een van de drie in zijn mond waarin hij beet, vertelde de raadsman.

Zijn tegenstander verloor een vingertopje, maar de Soester had een gebroken kies en neus. Bovendien is inmiddels gebleken dat hij een posttraumatische stressstoornis overhield aan het gebeuren. ,,En ik ben heus wel wat gewend, want ik rijd al tien jaar op de taxi”, vertelde hij.

Zijn advocaat vond het kwalijk dat de Utrechtse politie pas een half jaar na de ruzie een onderzoek hield naar de zaak. Beelden van beveiligingscamera’s in de omgeving waren al gewist. Ook zou de politie hebben nagelaten om getuigen te horen. De rechter was het met de advocaat eens dat dit alsnog moet gebeuren. De tegenstander van de Soester moet 24 juli voorkomen bij de rechtbank voor zijn aandeel in het incident.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.