Ongeloof bij personeel na brand Uit en Meer in Weesp

1 / 2
Susanne van Velzen
Weesp

Er zijn geen aanwijzingen dat de brand die paviljoen Uit en Meer in Weesp maandagnacht volledig in de as legde is aangestoken.

Dat meldt een woordvoerder van de politie. De brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de felle brand die rond kwart voor twee uitbrak in het houten restaurant naast Fort Uitermeer aan de Vecht.

Uitbaters Marius en Yvonne Heslenfeld van het paviljoen hadden net alles op orde voor een nieuw seizoen.

Dochter Roos den Boer, die ook jarenlang in de zaak werkte, staat dinsdagmorgen rond half elf verdwaasd naar de zwartgeblakerde resten van Uit en Meer te kijken. Medewerkster Michelle Beumer begrijpt er helemaal niets van. ,,Gisteravond stonden we nog volop te werken. Het was een gekkenhuis geweest. Een topdag gedraaid. Rond half twaalf ben ik naar huis gegaan. En nu dit. Onwerkelijk.”

Roos den Boer staat met hoogrode wangen een sigaret te roken.

,,Dit is zo erg voor mijn ouders. Dit gun je niemand. Alles was net verbouwd. Nieuwe vloer, nieuwe veranda, de omheining aangepakt, het loungeterras aangelegd. Buiten was alles opgefrist. Helemaal klaar voor de zomer. Ik kreeg vanochten een appje dat er iets ergs was en dat ik maar even mijn moeder moest bellen. Who died, dacht ik. Nooit aan brand gedacht. Mijn moeder is zo positief. Ze riep meteen, ’het is maar een pand en iedereen is gezond’. En let maar op, binnen twee weken staat er weer een zaak hoor. Zo zijn mijn ouders en het hele team. Doorpakken. Meteen in de werkmodus.”

Roos kan zelfs een beetje lachen na de eerste schrik. ,,Desnoods vragen we tien euro voor een kop koffie aan iedere ramptoerist. Er was geen houden aan vannacht begreep ik. Het is een houten pand. Dat wil wel branden. De brandweer heeft het gecontroleerd uit laten branden.”

Rond 3.15 uur was de brand uitgewoed.

Steeds meer personeel komt een kijkje nemen bij de trieste resten van het paviljoen. Zo goed als niets is over van de zaak. Roos den Boer wijst naar de plek waar gisteren nog een groot terras was. ,,De zittingen van de stoelen zijn gesmolten, alleen het frame is er nog. Je gelooft het gewoon niet.”

De grote zwarte parasoldoeken zijn grotendeels verbrand. Stukken doek vallen uren na de brand nog naar beneden. Een roestvrijstalen bar met bierpomp steekt geschonden boven de puinhopen uit. In wat ooit een kast was, staan nog een paar gekleurde koffiekoppen overeind. In rood, blauw en groen. De hitte moet ondraaglijk geweest zijn vannacht. Het informatiebord van het sloepennetwerk aan de oever van de Vecht, een tiental meters vanaf het terras, is ook gesmolten en verbrand. Net als de struiken langs het terras, de lampjes en de kunststof bloempotten.

Na een eerste gesprek met de verzekering steken de uitbaters en het team rond het middaguur meteen de koppen bij elkaar voor spoedberaad. Hoe nu verder? De agenda staat vol met feesten en partijen de komende weken, weet medewerkster Michelle Beumer.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.