Tweede bedrijf maakt overstap naar Richelleweg Soesterberg

Eric Lorier
Soest

Het bedrijventerrein aan de Richelleweg in Soesterberg krijgt er een tweede groot bedrijf bij. Dit tot vreugde van de gemeente Soest, die aanvankelijk niet zo bijster veel belangstelling leek te krijgen van geïnteresseerde kopers.

Nadat eerder al de Hollandse IJzerwarenhandel zich aan de Richelleweg vestigde, zijn het nu tandlaboratorium en -technicus Vertex-Dental en Nextdent die er hun stek gevonden hebben. Na de zomer start de bouw, midden volgend jaar moet het grote pand klaar zijn.

Beide bedrijven zitten nu nog naast elkaar in Zeist. Ze zijn wereldwijd actief met halffabrikaten en machines voor tandtechniek, maar vlak langs de A28 moeten een kantoor, een grote productieruimte en een onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling komen.

3D-printen

Bijzonder is ook dat het Zeister bedrijf zich sinds twee jaar bezig houdt met 3D-printen voor tandheelkunde. Technici van over de hele wereld gaan straks in het nieuwe gebouw in Soesterberg trainingen volgen.

Het stuk grond waar gebouwd gaat worden is 0,4 hectare groot en ligt op de hoek. Het bedrijventerrein zelf, op de voormalige tanktestbaan, is zo’n beetje veertien hectare groot. Tien hectare ervan wordt verkocht. Het terrein is onderdeel van het programma Hart van de Heuvelrug, dat ook nieuwe natuur, ecoducten en woningen mogelijk maakt.

Duurzaam

Wethouder Yvonne Kemmerling van economische ontwikkeling ondertekende vorige week de koopovereenkomst met Rik Jacobs van Vertex-Dental BV. Kemmerling liet weten blij te zijn dat werkgelegenheid voor de regio behouden blijft.

De Soester wethouder stelt dat Soest inmiddels met meer bedrijven in gesprek is over vestiging op het nieuwe bedrijventerrein.

Soest prijst het terrein aan de Richelleweg aan als bedoeld voor ondernemingen die hun bedrijf ’duurzaam willen uitbouwen, centraal gelegen in het land’. Het Soesterbergse bedrijventerrein is groen, kleinschalig en ’s avonds afsluitbaar. Kavels zijn beschikbaar vanaf 1500 m².

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.