’Racedrama’ rest van jaar onopgehelderd

De Porsche-rijder kon op eigen kracht uitstappen.© archieffoto

Henk Runhaar
Loosdrecht

Voor veel Loosdrechters is het een uitgemaakte zaak. Het zware ongeval half maart dat Hilversumse kapster Fleur Balkestein (19) het leven kostte, is veroorzaakt door een dronken straatracer.

,,Ik heb beelden gezien van bedrijven langs de gereden route die camera’s hebben hangen. Je ziet twee auto’s als krankzinnigen achter elkaar aan racen’’, vertelt voorzitter Rien van den Broeke van de Verenigde Bedrijven Boomhoek.

De bestuurders waren een vader (53) en zijn zoon, die vanuit Hollandsche Rading een wedstrijdje ’wie het eerste thuis is’ in buurtschap De Boomhoek zouden hebben gedaan. De vader in zijn Porsche 911 en de zoon in een snelle Mini. Vast staat dat vader Walter van W. te veel had gedronken om nog zelf te mogen rijden. De sportwagen boorde zich met hoge snelheid in de kleine Toyota van Fleur, die die avond vanaf een recreatiepark de Nieuw-Loosdrechtsedijk, een vijftig-kilometerweg, op draaide.

Voor justitie is het allesbehalve een abc’tje om de toedracht te achterhalen. Het OM denkt dat er op zijn vroegst volgend jaar een rechtszaak komt en wijst erop dat dit soort onderzoeken altijd veel tijd vergen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.