Pech met dak Pampus achtervolgt provincie

Redacteur Hilversum
Muiden

Het ene na het andere geval van pech met het dak van fort Pampus heeft de provincie Noord-Holland gedurende enkele jaren achtervolgd.

Het in 2008 gerestaureerde dak van het fort bleek na een half jaar al lek. De aannemer, die hiervoor aansprakelijk werd gesteld door de provincie, ging in januari 2009 failliet. ’Haarlem’ moest opnieuw in de buidel tasten voor een onderzoek naar de oorzaak van de lekkage, een nieuw restauratieplan en het herstel van het dak. Een schadeclaim bij de architect haalde niets uit. Onder de streep kostte het dakdebacle de provincie bijna een miljoen (927.710 euro) extra.

Deze details vallen op te maken uit de beantwoording van vragen die de CDA-fractie in provinciale staten aan gedeputeerde staten (gs) heeft gesteld. De vragen gaan onder andere over de reorganisatie die de Stichting Forteiland Pampus wil doorvoeren op het eiland. Het CDA vroeg gs of zij een rol voor zichzelf ziet weggelegd bij de reorganisatie van het beheer op Pampus. De provincie antwoordt dat zij niet in de bevoegdheid van de stichting wil treden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.