Hilversummer doet alles om zijn Muziekcafé de Koning te redden

Nina Menke
Hilversum

Eigenaar Peter Wittebol van Muziekcafé de Koning doet er alles aan zijn zaak overeind te houden. De panden van het Hilversumse culturele café aan de Koninginneweg 135-137 heeft hij noodgedwongen te koop gezet. Dat betekent niet dat zijn muziekcafé verdwijnt. ,,Ik hoop dat meer mensen op onze activiteiten afkomen.”

Pas een jaar geleden kon Wittebol zijn muziekcafé openen. Hij was vier jaar bezig met het regelen van een vergunning voor de plek waar hij tot voor kort zijn witgoedzaak runde. ,,Het is lastig in zo’n korte tijd voldoende inkomsten te genereren. Het is bitter dat het nog niet zo goed loopt. Had ik niet verwacht.’’ De Koning kampt vooral met een tekort aan publiek. ,,Het is moeilijk het hoofd boven water te houden.” De zaak betekent veel voor Wittebol. ,,We gaan door. Ik wil graag een podium bieden voor (beginnende) muzikanten. Het concept voegt zeker iets toe voor Hilversum. Zoveel podia zijn hier niet voor muzikanten.” Zijn locatie is naar eigen zeggen gunstig. ,,Er is nooit geluidsoverlast.”

Of Muziekcafé de Koning aan de Koninginneweg blijft, ligt aan de koper. ,,Als het lukt alsnog voldoende publiek te trekken, kan ik het pand gaan huren. Of we gaan naar een andere plek, maar De Koning blijft bestaan.’’ Het liefst verkoopt Wittebol helemaal niet. ,,Als het binnen een aantal maanden lukt voldoende geld in het laatje te krijgen, hoop ik de panden te behouden.” Voor de komende tijd staan meerdere jamsessies op de agenda. Wittebol roept muziekliefhebbers op te komen genieten van deze muzikale avonden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.