Komst Topshelf naar Hilversum onzeker

Topshelf-filiaal Alkmaar© foto jjfoto.nl

Susanne van Velzen
Hilversum

De kans dat warenhuis Topshelf van de Nederlandse onderneemster Inge van Kemenade in het lege V&D-pand in Hilversum trekt, lijkt met de dag kleiner te worden.

In juli kondigde het bedrijf nog vol zelfvertrouwen aan volgend jaar de deuren te willen openen in de Kerkstraat. In de tussentijd heeft Topshelf besloten om drie van de vier vestigingen te sluiten.

De huur zou niet op te brengen zijn. Het gaat om de winkels in Nijmegen, Arnhem en Groningen. Alleen het filiaal in Alkmaar dat in april van start ging, blijft open. Personeel daar vreest dat ook die vestiging sluit.

Volgens woordvoerder René Struijs van de Nederlandse retailer is daar geen sprake van. ,,Ik snap dat we de schijn tegen hebben, maar er is geen voornemen om in Alkmaar te stoppen.”

Of de onderhandelingen met Unibail-Rodamco, eigenaar van het V&D-pand in Hilversum, inmiddels een stap verder zijn kan Struijs niet zeggen.

Eind augustus zou de directie van Topshelf de knoop doorhakken over Hilversum. ,,Dat is nog niet gebeurd.”

Met de komst van Topshelf zou meteen driekwart van de leegstand van de winkels in het centrum van Hilversum weggewerkt zijn.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.