Women’s Ride over de Utrechtse Heuvelrug

Joost Reijnders
Soest

Het is een idee van oud-Olympisch kampioen Marianne Vos: het Strongher Festival. Met een pittige fietstocht - alleen voor vrouwen - over de Utrechtse Heuvelrug.

En dat kan samen met wielrensters Marianne Vos, Lucinda Brand, Lieselot Decroix en Sanne van Paassen, en met bekende vrouwen als Nynke de Jong en Marijn de Vries. Deze Women’s Ride wordt verreden op zondag 4 september.

Met het Strongher Festival worden de Olympische successen van de Nederlandse wielrensters in Rio de Janeiro nog eens gevierd.

Afterparty

Er zijn ritten te fietsen van 45, 85 of 145 kilometer lang. Voor beginners, amateurs en voor profs dus, of zij die denken daar wel aan toe te zijn. De tochten kunnen alleen, in groepen of onder begeleiding van een Stronger-ambassadeur worden gefietst. Na afloop van de ritten is er ’s middags in Fort Vechten in Bunnik een Olympische afterparty met muziek, workshops, eten en drinken. Daar zijn overigens ook de mannen welkom. Vorig jaar deden duizend vrouwen mee aan de wielertocht en het festival.

De verschillende routes slingeren over de Utrechtse Heuvelrug, langs de Hollandse Waterlinie en de forten en door het Nationaal Park Soesterberg. Daarnaast voert de route langs Amelisweerd, Fort Rhijnauwen, Slot Zeist, Fort Voordorp, Fort Blauwkapel, over de startbaan van de voormalige luchtmachtbasis Soesterberg, langs het Nationaal Militair Museum, landgoed Den Treek bij Amersfoort, verder naar Huis Doorn, kasteel Amerongen, de Lekdijk en dan naar het eindpunt: kasteel Beverweerd en Fort Vechten in Bunnik.

Onderweg wordt voor ravitaillering gezorgd, ondermeer bij Huis Doorn en bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

Voor meer informatie over de dag: www.strongher.cc/festival; inschrijven kan nog tot 31 augustus.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.