Weesp aan de slag met facelift Nijverheidslaan

Nijverheidslaan in Weesp.

Nijverheidslaan in Weesp.© Luchtfoto Studio Kastermans/Alexander Marks

Tamar de Vries
Weesp

Er wordt al vrij lang over gesproken, maar eind oktober gaat het echt gebeuren. Dan gaat de facelift van het bedrijventerrein Nijverheidslaan in Weesp van start.

In februari vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten dat het bedrijventerrein als zodanig in stand gehouden moest worden en dat de openbare ruimte zou worden opgeknapt. Ook zou er een trailerhelling op openbaar terrein aan de Vecht moeten komen. Daar kunnen bootjes te water worden gelaten.

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad in een zogeheten raadsinformatiebrief op de hoogte van de huidige stand van zaken. Begin juli is er een omgevingsvergunning afgegeven voor de trailerhelling.

Vorig jaar zomer is een schouw gedaan op het terrein. Daaruit kwamen wensen van ondernemers naar voren, zoals het verbeteren van de entree en het opknappen van de openbare ruimte. Vorig najaar zijn er gesprekken geweest met eigenaren van braakliggende kavels aan de Nijverheidslaan. De gemeente heeft daar haar oog op laten vallen om om te vormen tot groenstrook en tijdelijk parkeerterrein.

Dat heeft geleid tot een inrichtingsschets met meer parkeerplaatsen en verbreding van de weg. Er is gelegenheid geweest voor inspraak.

Ook is er budget gevonden binnen de huidige begroting, zodat de herinrichting nog dit jaar van start kan. In mei heeft een ingenieursbureau opdracht gekregen het werk voor te bereiden. Het college van b en w werkt de komende tijd aan een nota met reacties op de inspraak. Dat gaat vooral over de grondaankoop voor de aanleg van ruimere bochten en het tijdelijke parkeerterrein.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.