Zuidvogels kansloos bij Genemuiden

Kasper Leenen
Genemuiden

Zuidvogels kreeg op bezoek bij Genemuiden de zoveelste tik te verwerken dit seizoen. Geen enkel moment maakten de Huizers aanspraak op een goed resultaat en de ploeg van Juan Fernandez Coto werd dan ook volledig terecht met een ruime nederlaag naar huis gestuurd: 6-0.

Tot overmaat van ramp voor Zuidvogels won degradatieconcurrent NSC Nijkerk de lastige uitwedstrijd bij SDC Putten (2-4), waardoor de club uit Huizen zichzelf nu terugvind op een plek die rechtstreekse degradatie uit de hoofdklasse zou betekenen.

Al na tien minuten schoot Roelof de Jong de thuisploeg op voorsprong. In het restant van de eerste helft liet Genemuiden nog legio kansen onbenut, waardoor Zuidvogels nog mocht hopen om het tij te keren in het tweede bedrijf. Dat ging echter niet op, want al snel was het verschil onoverbrugbaar door goals van Omar Kavak en Jacco Riemens. ,,Het grote verschil is gewoon kwaliteit. Daar is bijna alles mee gezegd”, analyseerde Coto.

De oefenmeester zag dat zijn ploeg drie goals weggaf uit een corner. ,,Dat heeft dan niet zozeer met kwaliteit te maken, maar is een kwestie van met je man meelopen. Dan wordt het wel extra moeilijk natuurlijk. Maar dan nog. Genemuiden is voorin erg sterk. Met name Kavak maakte het verschil”, zei Coto. Kavak maakte na de 3-0 nog een hattrick.

Wat betreft de kansen voor lijfsbehoud is de stemming bij Zuidvogels nog strijdvaardig. ,,We zullen van de laatste drie wedstrijden er zeker twee moeten winnen. Zo simpel is het. Excelsior’31 over drie weken is wel te pakken, want die pakken ook niet veel punten meer. Dan moeten we alleen wel wat goals maken, want we hebben al vier wedstrijden niet gescoord”, aldus Coto.

Meer nieuws uit Sport Regionaal